Twitter statistieken

Inzicht krijgen in je twitter gebruik, en desgewenst ook in dat van anderen. Dat is de dienst die Damon Cortesi sinds 2008 levert met zijn webapplicatie ‘Tweetstats’. Fraaie staafdiagrammen, tagclouds en gedetailleerde grafieken geven een uitgebreid overzicht van je Twitter activiteiten weer. Na het invoeren van een Twitter username haalt de webapplicatie direct alle gegevens van Twitter’s website en berekent de gemiddelden. Door met de muis over de staafdiagrammen te bewegen, worden exacte cijfers weergegeven. Ook kan er op de grafiek geklikt worden voor een in-depth weergave van activiteiten.

Naast de grafieken wordt er ook een tagcloud weergegeven met de meest gebruikte woorden in tweets van de user. Wanneer op de tag geklikt wordt, verschijnt direct een overzicht van tweets die dit woord bevatten. Een laatste optie die Tweetstats te bieden heeft, is een overzicht van het gedrag van volgers. Ook deze worden weergegeven in een grafiek. Speciaal voor de iPhone gebruikers die ook buiten de deur het overzicht willen behouden, is er de app ‘Tweetie’ beschikbaar in Apple’s Appstore.

Benieuwd geworden naar je eigen Twitter gebruik? Probeer het dan zelf op www.tweetstats.com. Hou er wel rekening mee dat de statistieken van een afgeschermd Twitter account niet weergegeven kunnen worden.

Leave a Reply